Upravit stránku

Centrum Dluhopisů podalo trestní oznámení na podvodné emitenty

obrazek-k-novince
Společnost Centrum Dluhopisů, provozovatel inzertního portálu Dluhopisy.cz, se postavila za podvedené investory a podala trestní oznámení v souvislosti s dluhopisy společností MAURICE Bohemia s.r.o. a Sponge Factory Czech s.r.o. Obě firmy investorům nesplácely výnosy, čímž mohlo dojít k naplnění skutkové podstaty trestného činu podvodu či poškozování věřitele.

„Sice jsme jen inzertní portál s dluhopisy, ale i tak nám záleží na tom, aby byl trh s těmito cennými papíry férový. V případě problémů stojíme vždy na straně investorů, a proto jsme se rozhodli přistoupit k podání trestního oznámení,“ vysvětlil jednatel společnosti Centrum Dluhopisů Jiří Mesároš.

Kromě toho, že z uvedených dluhopisů postupně přestaly být vypláceny výnosy, došlo také k podezřelým majetkovým převodům podílů a změnám v obsazení statutárních orgánů obou firem. A to na přelomu ledna a února tohoto roku, tedy v době, kdy už kompetentní osoby mohly vědět, že ve vyplácení výnosů nebude možné pokračovat.

„Chceme, aby celá věc byla bezodkladně a transparentně vyšetřena a aby byly zahájeny kroky k náhradě škody způsobené investorům,“ doplnil Mesároš. K podanému trestnímu oznámení se mohou připojit všichni poškození investoři na kterékoli služebně Policie ČR.

O společnosti Centrum Dluhopisů s.r.o.

Centrum Dluhopisů je provozovatelem inzertního portálu Dluhopisy.cz, který patří k největším a nejdéle fungujícím webům svého druhu v Česku. Je určen všem investorům, kteří se o své finanční prostředky sami starají, mají zájem dále se vzdělávat a rozšiřovat si investiční obzory. Nesupluje roli finančních poradců ani prodejců, pouze poskytuje emitentům prostor pro prezentaci jejich projektů a investorům možnost vybrat si z nabídky emisí dluhopisů. Řídí se etickým kodexem a vždy upozorňuje na možná rizika a úskalí spojená s nákupem těchto cenných papírů.